Fool-fool vorentoe

Nou die dag staan ek by die toonbank van my gunsteling koffiewinkel (dit het die woord koek in, dit sou jou gunsteling ook wees). Die man langs my vra sy kelnerin (wie darem ook sy vriendin is): “En, het jy al gedink?” Net soos die vorige dag, skud sy net haar kop en lag. Ek grinnik. Vir twee en ’n half jaar vra hy haar byna elke week (of is dit dag?) of sy nie op ’n date met hom sal gaan nie. Ek draai na hom toe: “Jy is die woord foolhardiness vergestalt!”

Foolhardiness: reckless, venturesome, foolishly brave.

Ek vermoed hy is net 60% ernstig en dat hy verder net die grap geniet. Gelukkig maak dit haar darem ook nie ongemaklik nie en speel sy ook heel gemoedelik saam. As ek egter eerlik moet wees, lyk hy soms net soos ’n regte fool.

Fool: a person who acts unwisely or imprudently, a silly person.  

Die lyn tussen fool en foolhardiness is dun. Te dun na my smaak.

Ek voel die versoeking om te vra in watter kategorie my verhoudings (beide romanties en vriendskaplik) val. Maar nee. Dit is 02:37 in die oggend. Mens vra nie dan sulke vrae nie. Ek voel ook die versoeking om te skryf oor geloof en hierdie fool besigheid. Maar weereens: dis 02:38.

Om 02:39 op hierdie Sondagoggend kan ek wel die volgende sê: Oorspronklik het ek gedink dat ons sal aanhou om die man ’n fool te noem, tensy hy natuurlik die dag sy date sou kry. Maar ek was reg toe ek hom nou reeds foolhardy genoem het, want daar is iets roekeloos, iets dapper, daaraan om aan te hou probeer, al lyk jou kanse vir sukses maar skraal. Buitendien, ons beheer oor die toekoms is te weinig dat ons slegs die dinge kan aanpak wat ons foolhardy sal laat lyk. So intussen, beweeg ons maar fool-fool vorentoe.

One thought on “Fool-fool vorentoe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: