Om koffie te maak

“Wat gee vir jou sin in die lewe?”
“My mense,” antwoord ek onmiddelik.
“Wie is jou mense?” Die name vloei van my tong af soos ‘n waterval. Ek ken my mense en my mense is vir my belangrik.

Wat maak egter my mense “my mense”?

Eers het ek hier ‘n hele lys van eienskappe neergeskryf, maar ek dink dit kom neer op een ding: My mense is die mense vir wie ek koffie sal maak sonder om te kla.

Daar is natuurlik ook ander eienskappe. Vir vanaand dink ek aan my mense as die mense wie ek kan bel net om te “chit chat“. Of die mense wie ek kan bel as dinge meer Suid gaan. My mense is die mense met wie ek nie okay kan wees nie en weet dat alles steeds okay is. Dis die mense wat my die minste as ‘n dominee en die meeste as ‘n fully flawed mens sien. Dis die mense saam met wie ek al harde klippe moes kou en die mense saam met wie ek al vir onvanpaste grappies gelag het.

My mense. Vanaand het ek nie veel meer te sê nie. Behalwe dalk dat ek dit haat om koffie te maak. Maar vir jou – ja vir jou sal ek koffie maak sonder om te kla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: