Die tydelikheid van blikoopmakers

Party dinge hou net nie meer lank in vandag se tyd nie. Soos ‘n blikoopmaker. Tien jaar terug, op 18 Januarie 2011, het ek ‘n blikoopmaker gekoop. My nuwe vriendin se kommune het nie ‘n blikoopmaker gehad nie en sy het verjaar. Die kombinasie het logies genoeg gelyk. Sy het darem van die geskenk gehou, of so sê sy.

Ons vriendskap het uit dieselfde twee goed gevloei wat maak dat jy vir iemand ‘n blikoopmaker vir hulle verjaarsdag koop: want dis nodig en dis gerieflik. Ons het altwee iemand nodig gehad om saam met ons in klasse te sit en ons was, op ‘n vreemde manier, mekaar se gerieflikste opsies.

Die proses van vriendin-word was tydsaam, verrassend, vol baba-stappies en diep gesprekke (O ja en dans!). Stelselmatig het die vriendskap só verander dat sy nou ‘n onontbeerlike deel van my lewe is…amper so waardevol soos ‘n blikoopmaker, maar net met meer emosies.

Ek weet die blikoopmaker het iewers oor die afgelope 10 jaar gebreek en ek weet ek het dit vir haar en haar man vervang as ek reg onthou. Party dinge hou net nie meer lank in vandag se tyd nie. Soos ‘n blikoopmaker. Ek is seker hulle huidige model sal ook breek. En die een daarna. Ek sien uit daarna om dit elke keer te vervang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: