Heksejag en unicorn bloed

Saggies trap. Versigtig. Ek waarsku jou nou. Jy met jou skerp tong. Jou tande wat kou aan ander se sagte vleis. Jou honger oë wat soek vir die gorrel. Pasop!

Jy speel met vuur en jy weet dit. Jy wil die hekse brand wat jou wêreldjie bedreig. Wat anders as jy lyk en dink. Ja ons weet watter hekse jy wil brand. Ons weet dis omdat wie hulle is groter is as wat jou ego kan hanteer. Jy sê dit gaan oor suiwer verkondiging. Ons weet dit gaan oor gulsigheid vir mag en ‘n vasklou aan ‘n bestel wat moet wyk.

O maar ek waarsku jou. Jy weet nie wat jy jag nie. Jy weet nie agter wie se bloed jy aan is nie. Jy besef nie dat jy reinheid, opregtheid, liefde en edelbaarheid se bloed wil laat vloei nie. Jy verwilder tans skoonheid vanself – en ek praat nie van voorkoms nie.

JK Rowling skryf dat unicorn bloed so suiwer is dat die een wat daarvan drink minder mens word. So ek waarsku jou. Sonder hulle, of vroue soos hulle, gaan jy minder mens wees. Meer man dalk. Maar minder mens.

Die grootste bedreiging vir ons bestaan is nie vroulikheid nie. Daar is veel groter, meer kritieke bedreigings. Soos die bloeddorstigheid van verveelde vingers en die vlamme van hulle wat wil uitwis wat groter is as hulle.

Ek vind my troos in Terry Prachett se karakter Tiffany Aking. Die heks wat geen ander keuse gehad het as om die vuur te moet aandurf nie.

“The hare runs into the fire.
The hare runs into the fire.
The fire, it takes her, she is not burned.
The fire, it takes her, she is not burned.
The hare runs into the fire.
The fire, it loves her, she is free . . .”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: