Vir vreesaanjaende breine

Jou brein kan ‘n vreesaanjaende plek wees. Laat ek liewer praat waarvan ek weet: my brein kan ‘n vreesaanjaende plek wees. Daar is doolhowe in groeiende duisternis en as ek myself nie betyds vang nie, is ek diep verdwaald.

Ek is eintlik trots op my self-kennis en self-regulering. Meeste dae. Daarom is dit vir my soveel slegter as ek myself nie verstaan nie, nie gereguleer kry nie. Dit is dán wanneer ek bang word.

Om self jou brein te moet verstaan en te bestuur is een ding. Maar wat as jy iemand anders moet help verstaan? Wat as jy moet verduidelik wat jy skrams verstaan? Praat van vreesaanjaend…

Oor die jare het ek al geleer om iets van die doolhowe in my brein en my gemoed, sowel as my behoeftes, te kommunikeer aan familie en vriende. Maar die afgelope tyd moet ek weer opnuut my brein vertaal aan ‘n ander en soms, moet ek bely, het ek nie die taal nie.

Die beste wat ek weet om te doen is om in my beperkte taal te sê wat ek kan, en dan te wag… wag vir hul reaksie. Daar is soveel maniere waarop hulle kan reageer en my brein verwag mos dikwels die ergste.

Hoe mooi dan, is daardie oomblik wanneer jou brein en sy doolhowe met sagte oë en hande ontvang word nie? Onsekere hande selfs, maar nie harde hande nie. Nie vuiste nie.

Nie almal lewe met angs en doolhof breine nie. Vir party mense is dinge maar net straight forward. Ek laat my wel nie vertel dat ons almal nie soms met naakte brein voor ‘n ander moet staan en dan bid vir sagte oë nie.

Vanaand is ek dankbaar vir sagte oë en sagte hande. En vandag bid ek dit vir jou toe. Mag jou brein veilig in die blik van ‘n ander wees.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: